icon clock29.02.2024
icon eye175
ПОДІЇ

У Лановецькій громаді ветерани провели військовий вишкіл учням і за підтримку армії передали символічні подарунки

  Військові вишколи та патріотичне виховання учнівської молоді – це запорука захисту, обороноздатності та відбудови післявоєнної України!

У час війни, задля суспільної свідомості і готовності змінити наших зморених та зранених  Героїв, ми маємо велике завдання і мету:

вишколені, треновані, свідомі, вмотивовані, сильні та мужні юнаки і юначки – це не лише наша зміна, це відбудова і майбутнє України, цвіт нації, її гордість та сила!

  Заради них сьогодні хлопці та дівчата віддають свої життя, терплять муки полону і важких поранень, перебувають у нелюдських умовах на бойових позиціях, щодень наближаючи святу перемогу для нас усіх.

  Громадська організація “Рух ветеранів Лановеччини” продовжує реалізовувати свою Програму діяльності на 2024 рік, всі заходи проводяться без стороннього фінансування та підтримки, всі витрати компенсуються за рахунок членських внесків членів організації.

  Так, 29 лютого в Буглівському старостинському окрузі відбувся військовий вишкіл, приурочений 10-й річниці російсько-української війни та 2-й річниці повномасштабного вторгнення “непорозуміння на мапі світу” на територію України!

  Вишкіл проходив на базі Буглівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, який провели чудові інструктори, учасники бойових дій Руслан Баб’як та Олексій Осьмак з Тернопільського обласного молодіжного методичного центру (директор – Богдан Бутковський).  Їм допомагали викладач предмету “Захист України” та учасник бойових дій і член Правління ГО “Рух ветеранів Лановеччини” Юрій Гринчук.

  У вишколі взяли участь учні 9, 10 та 11 класів, які були розподілені на три групи: “медицина”, “тактика”, “збірка/розбірка автомата Калашникова”.

  Перед від’їздом на операцію до Києва та напередодні вишколу, я відвідав Буглівську школу. Мав за честь передати розмальовані гільзи від Любові Атласюк, шеврони і прапор рідної 80-ї Галицької Десантно-штурмової бригади ЗСУ директору навчального закладу Світлані Мельничук. Висловив слова подяки педагогічному колективу, батькам та учням за зібрані продукти, що вже відправлені на схід, та за можливість організувати вишкіл з учнями.

  Плідно попрацювали наші інструктори, а результатом їх зусиль були щасливі і трішки втомлені обличчя школярів.

  Можливо не все вдалось, як було задумано, але завжди тішуся з того, що вдалось провести черговий вишкіл, попрацювати з дітьми і донести певні знання, уміння та навички.

Нагадаю, ми вже проводили подібний вишкіл в Лановецькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 ім.Юрія Коваля, а наступний заплановано вже цього місяця у Вербовецькому ЗЗСО.

  Ми приймаємо заявки на майбутні подібні заходи від викладачів предмету “Захист України” та керівників навчальних закладів.

  Ми обов’язково переможемо, адже для нас це питання виживання як народу, нації, культури та традицій наших предків.

Разом – ми сила!

Дмитро ХАРЧУК,

голова ГО “Рух ветеранів Лановеччини”.