Уроки безпеки у час війни: а чи знають діти основні правила поведінки?

  Працівники Кременецького районного управління головного управління ДСНС України у Тернопільській області проводять “Єдині уроки з безпеки” з дошкільнятами, учнями та студентами навчальних закладів Лановецької громади.

  Під час таких зустрічей неповнолітнім нагадують основні правила поведінки в умовах небезпеки, активно обговорюється алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, першочергові дії під час виникнення пожежі та отриманні сигналу “Повітряна тривога”.

  З початку навчального року провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Кременецького районного управління Андрій Пушкар провів уже двадцять «Єдиних уроків безпеки». Зокрема, у школі села Юськівці, в дитячих садочках села Якимівці і Ланівці («Сонечко», «Берізка», «Ромашка»), Державному навчальному закладі «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» м.Ланівці та інших навчальних закладах громади.

— Можна стверджувати, що школярі і студенти коледжу знають основні правила поведінки у разі небезпеки, — підсумовує Андрій Пушкар. — Але зайвий раз нагадати, тим більше у час війни, коли сигнали тривоги можуть пролунати будь-якої миті, не зашкодить. Для дошкільнят спуститися в укриття ніби не складно, проте це необхідно робити хоч і швидко, але обережно. Актуальним і надзвичайно важливим є інформування неповнолітніх про можливі небезпечні знахідки у місцях, де велися активні бойові дії. Адже у нашому регіоні є чимало дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, котрі, рано чи пізно, повернуться додому, де можуть після війни залишатися нерозірвані снаряди і міни. Дуже важливо проводити профілактичну бесіду саме зараз, щоб уникнути біди і нещасних випадків серед дітей потім.

  Працівники ДСНС проведуть профілактичні бесіди, так звані уроки безпеки, у всіх навчальних закладах, охопивши всіх учасників освітнього процесу.

Наталя ГАМЕРА