В умовах війни варто бути підготовленими: у Ланівцях відбувся тренінг з надання першої медичної допомоги

  У Ланівцях відбувся 6-годинний тренінг для волонтерів та працівників Лановецької районної організації Товариства Червоного Хреста України з надання першої медичної допомоги.

  Інструктори Тернопільської обласної організації ТЧХ Юлія, Олексій та Максим ознайомили учасників тренінгу з основними навичками надання першої медичної допомоги, дали можливість усім долучитися до практичних вправ, щоб швидше засвоїти теоретичний матеріал.

  Подібні заняття проходять за підтримки програми BraVo – розвиток організацій та волонтерства ТЧХ України. У Ланівцях цього тижня відбувся І етап ввідного курсу з надання першої медичної допомоги.

  Знання азів медичної освіти — це надзвичайно важливий аспект для будь-якої людини. А для волонтерів, котрі працюють з людьми уразливих категорій чи періодично відправляються в зону бойових дій — особливо, адже це комплекс першочергових заходів, спрямованих на порятунок життя і здоров’я постраждалих до моменту надання кваліфікованої допомоги.

  Під час зустрічі до числа інструкторів виявили бажання приєднатися дві ланівчанки. Для цього дівчатам потрібно пройти відповідні курси.

  На перший погляд здається, що наче засвоїла теорію. Але насправді не так просто застосувати знання на практиці, коли ситуація на реанімацію — лічені секунди, а перед тобою не манекен, а травмована, поранена чи непритомна людина. Не вперше була присутня на подібних заняттях, але щоразу дізнаюся все більше нової і корисної інформації. В умовах війни ми всі маємо бути підготовленими, щоб рятувати життя і здоров’я тих, з ким сталася біда.

Наталя ГАМЕРА