icon clock28.07.2023
icon eye279
ОСОБИСТОСТІ

Вчителька, як зоря світова: 90-те літо Надії Войтко

У цей такий важкий для нашого народу час дуже важливо підтримувати один одного, ділитися радістю, разом долати труднощі, захищати від зла, не давати впасти під тягарем горя. І пошановувати добрих людей, які залишили слід у нашому житті.

Сьогодні, 28 липня, в день Рівноапостольного князя Володимира – 1035 річницю хрещення України-Русі і День державності відзначаємо й 579-у річницю Лановець. І полине спільна молитва ланівчан до небес за перемогу над московськими агресорами, збереження життя та здоров’я наших воїнів ЗСУ, злагоду і дружну спільну працю мешканців міста з метою зробити Ланівці комфортним, успішним, привабливим і цікавим для проживання молодому поколінню.

Сьогодні друзі – колеги по праці, освітяни й випускники багатьох років згадають добрим словом та висловлять щирі побажання з нагоди поважного ювілею Надії Іванівні Войтко -вчительці, яка представляє найдавнішу когорту тих, що виховували молоде покоління, вводили у світ прекрасного, мудрого, доброго малих хлопчиків та дівчаток, котрі вперше переступали шкільний поріг. Вчителька молодших класів – це друга мама, яка все знає, розуміє, вміє і яку люблять, пам’ятають все життя її колишні учні, це та зоря, що світить для них у всіх частинах світу. Надія Іванівна працювала довший час у Лановецькій СШ №2, а згодом перейшла до Лановецької СШ №1. За цей час вийшли у світ чимало її вихованців, які не забувають свою вчительку і часто запрошували на зустрічі випускників.

Родину педагога Надії та лікаря Володимира Войтків знали й поважали у Ланівцях. Виховали вони дочку Валентину та сина Олександра. Син пішов стопами батька – тепер він відомий лікар-онколог, живе і працює у Києві. Медиками стали його діти, син та дочка, які також поєднали свої долі з лікарями. А Надія Іванівна живе у Ланівцях. Після смерті чоловіка діти запрошували матір до себе, у столицю, та вона відчуває себе краще у своєму містечку, де всі знайомі, свої. Діти, внуки часто навідують матусю, бабусю, привозять і правнуків для виховання. А напередодні 90-ліття син Олександр запросив матір до Києва, щоб усією дружною родиною відзначити її поважний ювілей.

Тож у цей день передаємо щире вітання шановній Надії Іванівні Войтко з нагоди 90-річчя від дня народження. Ланівчани – колеги, друзі, просвітяни, колишні вихованці, сусіди бажають ювілярці довгої й погідної пори «золотої осені» життя під мирним небом рідної землі, радості й утіхи від дітей , внуків, правнуків, днів, наповнених добром і любов’ю. За своє життя Ви зробили багато добра, і воно залишається в душі і пам’яті Ваших учнів.

Така солідна дата, і день чудовий нині —
Із 90-літтям вітання щирі линуть!
Хай ще багато років, здорові та щасливі,
Ви втілюєте мрії на цій життєвій ниві.
Хай сонце світить ясно, і бажане — здійсниться,
В любові серце радісно сміється!
Дай Вам Бог здоров’я більше

Та й уваги від рідних й людей,

Щоб через п’ять років зібралися знову

На черговий Ваш ювілей!

Марія РОМАНЧУК