icon clock29.06.2024
icon eye373
ЛАНОВЕЧЧИНА

Військово-патріотичний табір: оздоровлення і виховання молоді в умовах війни

  Військово-патріотичний наметовий табір 6 рік поспіль приймає дітей, в якому протягом 10 днів учасники зможуть насолодитися насиченою та активною програмою відпочинку. Цього року заплановано 5 заїздів для дітей віком від 10 до 16 років. Сюди приїжджають діти з різних областей України. Сам табір знаходиться на кордоні Тернопільської та Хмельницької областей, від чого і пішла назва наметового містечка Подільсько – Волинська січ.

  В сучасних умовах оздоровлення та відпочинок дітей набувать особливої важливості, адже до звичних труднощів додаються виклики війни: психологічні та фізичні травми, спричинені воєнними діями, а також зміною звичного середовища та розпорядку дня. Тут також відпочивають діти з окупованих територій, діти військових.

  Герчак Тетяна із Тернополя, розповідає:

  –  В мене батько військовий, то мені дуже до вподоби таке патріотично-військове виховання, що є дуже важливим у наш час. Я тут перший раз, але вже у захваті. Керівництво табору цілком підтримує наші ідеї та бажання. Загалом я дуже задоволена.

  Софія із міста Попасна Луганської обл.:

  – Я вдруге в цьому таборі, де дуже весело та затишно. Мені подобаються змагання, які тут відбуваються, особливо смуга перешкод.

  У день язичницького свята Івана Купала, коли я саме була на Подільсько-Волинській січі, дівчата наплели різнобарвних вінків та, за давніми традиціями, пускали їх на воду. Тим часом хлопці виловлювали ці віночки.

   Як розповідає організатор та засновник табору, отаман Тернопільського крайового коша Володимир Мосейко, ціль та мета січі – здружити дітей зі всієї України, чогось нового навчити.

  Загалом у таборі організовані різні види дозвілля: гра у настільний теніс, футбол, волейбол, смуга перешкод, батут, велотренажери. Також є відпочинкові зони з басейном та гамаками, різні види змагань, за які діти отримують призи у вигляді різноманітних іграшок. А ще тут смачно готують здорову їжу і годують вихованців різноманітними смаколиками.

  А кожного вечора діти усі разом збирають дрова для розпалювання багаття, бо спільна вечірня ватра – це незабутні посиденьки.

Олександра СОЛОНЕНКО,

студентка 1-го курсу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.