icon clock28.11.2022
icon eye571
ОСОБИСТОСТІ

Вісімнадцятирічним пройшов воєнне пекло 2014-го, тепер знову пішов захищати Україну

Захищати Вітчизну – обов’язок і честь. Так вважають наші земляки, які поповнюють ряди ЗСУ. Серед них і ті, що мають вже досвід бойових дій в АТО/ООС у 2014-2017 рр.

Русланові Мельничуку, що родом із Молоткова, було вісімнадцять, коли у 2014 році став учасником бойових дій із московськими загарбниками. Він перебував на строковій службі в Житомирі, звідки й вирушив у складі 95-ї бригади на Схід України. Водієм БТР проїхав дорогами, даючи відсіч ворогові разом із побратимами, серед яких були й земляки з Лановеччини Іван Вишневський, Олексій Жаловський, у Слов’янську, Краматорську, Пісках, біля Донецького аеропорту, шахти Бутівка. У боях Руслан був поранений – отримав контузію.

All-focus

Після повернення із зони бойових дій одружився із хмельничанкою Лідою, росте у них донечка Зорянка. А в жовтні Руслан Мельничук знову став у ряди захисників України – заради майбутнього своєї родини у своїй незалежній державі. Його добре розуміє сестра Світлана (на фото), чоловік якої — Андрій Вигонський є бійцем 222-ї бригади батальйону «Шепетівка».

Марія РОМАНЧУК