Волонтер з Москалівки відзначений високою нагородою від Головнокомандувача ЗСУ

  Волонтер-патріот… Це словосполучення влучно характеризує зміст життя людини, яка володіє ним по своїй природі та правді. Волонтерство — одна з найпотужніших артерій, що благотворно живить ЗСУ в цей непростий час.

  Віталій Данилюк — один із справжніх волонтерів і твердих патріотів. Він житель Москалівки, що на Лановеччині. Народився в Печірній, але зараз проживає поза межами України, а волонтерить з великою радістю і відповідальністю. Разом зі своїми друзями організували вже 25 автомашин з армійським спорядженням, аптечками, шоломами, засобами гігієни, медикаментами.

  За благодійну волонтерську працю Віталій Миколайович нагороджений почесним нагрудним знаком «За заслуги перед Збройними Силами України» за підписом Валерія Залужного. Високу відзнаку земляк отримав напередодні Дня незалежності України. Рідні, друзі і знайомі одразу впізнали Віталія, знаючи його енергійність та активну громадянську позицію. Ще з часів АТО Віталій одним із перших визвався власним транспортом доставляти продовольчі вантажі, зокрема в Маріуполь, на базу батальйону «Азов». А зараз організовані ним і його товаришами автомашини курсують до Польщі за «гуманітаркою» для українців (у першу чергу ЗСУ) і налаштовані не припиняти свою діяльність, принаймні, доки триватиме війна.

Активні також у цій роботі і наші земляки Ігор Гуменюк та Володимир Гвозденко, які не пропускають жодної курсуючої автомашини, щоразу долучаються до такої необхідної і дуже потрібної діяльності, вбачаючи в цьому свою участь в боротьбі українського народу.

Слава волонтерам! Слава патріотам!

Хай скоріше закінчиться війна,

Живе у радості весь світ — і грає, і співає.

Радіє сонце мирному теплу,

Хай згине темнота і щастя хай засяє.

В душі у кожного знайдеться прихисток добру!

Олена ПРИЙМАК,

село Москалівка