icon clock15.09.2023
icon eye415
Волонтерство

Вояж на Запоріжжя: два авто на фронт, звідти — два на ремонт. Сюжет перший

   Нещодавно лановецькі волонтери відправили дві автівки захисникам на передову і доставили на ремонт у Ланівці теж дві автівки. На Запоріжжі зустрілися особисто з 11 земляками, на Дніпропетровщині — з трьома, ще 8 передали посилки через побратимів та місцеву волонтерку.

  Дякувати Богові та благословенню капелана о.Олександра Копійковського, поїздка була вдалою.

  Найперше щиру вдячність хочу висловити автомеханікам Олександру Огродовому та Олександру Нічку. Хлопці залишають свою роботу, якщо є потреба ремонтувати автомобіль для військових. А Валерій Собчук не дасть відпочити, бо потреба в ремонтах є практично щодня. Відповідно і кошти на запчастини йдуть немалі. Ми щиро вдячні всім, хто розуміє масштаби волонтерської роботи у підготовці машин на фронт. Дякуємо за донати незалежно від оголошених зборів. Є команда активних помагайків та меценатів, котрі тратять свій час і власні кошти не тому, що у них їх забагато чи робити нічого, а тому, що знають потреби передової і поважають волонтерську працю, довіряючи своїм. А в своїх, як відомо, вся діяльність на виду — земляки не зможуть заперечити, скільки допоміг придбати, зремонтувати і відправити машин на фронт Валерій Собчук, скільки закупив амуніції, скільки посилок прийняв на пошті і скільки відправив… Це навіть неможливо порахувати. Дуже дякуємо всім, хто довіряє нашій команді і, жертвуючи кошти, дає можливість більше зробити для захисників.

  Звісно, машинки ніколи ще не вирушали на службу на територію активних бойових дій без гостинців для військових. Напекли печива, зібрали яєць, дали свіжих і квашених овочів господині з Нападівки, Борсуків, Вишгородка, Соколівки, Верещак, Лопушного, Грибови, Краснолуки. Велика вдячність дівчатам з команд «Козацькі страви для ЗСУ по-лановецьки» та «Бандерівський борщ по-лановецьки».

  Окрема вдячність за ковбасу та кошти на виготовлення енергетичних батончиків пану Миколі Приймаку. Великий пакет цукерків купили і передали воїнам батьки загиблого Героя Сергія Васюка. Лариса Филимонівна, пам’ятаємо Вашого сина. Хлопці дякували.  

 Солодкі та солені енергетичні перекуси зготували Ірина Матвеєва і Стас Ткачук. Із вдячністю та повагою до праці військові приймали маскувальні сітки, виготовлені волонтерками в будинку культури. Дякуємо Віталію Третяку за вологі серветки, які він дає чи не на кожен рейс.

  За дружню підтримку та гарний настрій у день завантаження автівок дякуємо колегам з волонтерського центру ГО «Простір активної та сучасної».

  Про те, який аусвайс запросили у волонтерів на блок пості в Запоріжжі, кого зустріли в Оріхівському краю, з ким познайомились на Дніпропетровщині та дорогою додому — про це та інше читайте у наступному сюжеті.

Наталя ГАМЕРА