Вироби з соломки юних гуртківців із Лановеччини визнали найкращими в області

  На базі Тернопільського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді відбувся зліт юних дослідників природи. Участь у конкурсі взяли і вихованці гуртків “Народні вироби з соломки” та ” Виготовлення сувенірів” Лановецького міського комунального будинку дитячої та юнацької творчості.

  Керівник гуртків — Зоя Вів’юрко та її вихованці неодноразово ставали переможцями та призерами різних конкурсів. Цьогоріч діти з особливим піднесенням плели вироби з соломки, бо на заняттях обговорювали також і війну в країні, коли багато їхніх однолітків загинули, втратили домівки чи змушені були залишати свої міста і села, шукаючи прихисток навіть за межами України.

  Конкурсні роботи «Замість ялинки — зимовий букет» та «Дідух — різдвяний дух» від наших юних ланівчан також були гідно представлені й оцінені на обласному рівні.

  Вихованці Лановецького будинку дитячої творчості нагороджені дипломом І ступеня департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації у номінації “Народознавство, краєзнавство”.

  Пережити цю складну зиму, наближаючи перемогу добрими вчинками і корисними справами — завдання і прагнення не лише дорослих, а й дітей!

Наталя ГАМЕРА