icon clock23.08.2023
icon eye977
ПОДІЇ

Захищав Україну і рятував побратима: у День Державного прапора в Тернополі на Алеї Героїв поховали 35-річного уродженця Лановеччини

  Андрій Карп’юк — уродженець села Шушківці Лановецької громади. Народився 2 березня 1988 року. Після одруження проживав з сім’єю у Тернополі.

  28 березня цього року був призваний на службу старшим майстром відділення ремонту та зарядки акумуляторних батарей взводу спеціальних робіт ремонтної роти бронетанкового озброєння і техніки однієї із військових частин. Пройшов разом із своїм підрозділом гарячі точки на Запорізькому й Донецькому напрямках. 17 серпня під час виконання бойового завдання Андрій, рятуючи побратима, загинув у Волноваському районі Донеччини.

  У Шушківцях біль гіркої і непоправної втрати разом із матір’ю Марією Ліщук, сестрами Оксаною та Іванною розділяють односельці. Пам’ятають Андрія добрим, щирим, працьовитим і завжди привітним та доброзичливим. Після смерті батька він був надійною опорою матері, допомагав сестрам. Мав, як кажуть, «золоті руки», не боявся ніякої роботи.

  З усіма почестями у День Державного прапора України Андрія Карп’юка поховали в Тернополі на Микулинецькому кладовищі на Алеї Героїв.

  Як повідомив о.Олексій Філюк, настоятель Свято-Успенського храму села Шушківці, у п’ятницю, 25 серпня, о 10 год в цьому храмі відбудеться служба Божа на дев’ятий день загибелі Героя.

  Щирі співчуття матері Марії, дружині Оксані, донечці, сестрам і всім рідним. Хай Господь прийме до небесного воїнства ще одного молодого й відважного сина України, захисника і героя. Сили і Господньої підтримки близьким.

  Дякуємо за захист, Воїне! Твій подвиг та чесне ім’я українського Героя навіки вкарбоване в історію боротьби на свободу і незалежність України та її захист від споконвічного московського агресора.

Наталя ГАМЕРА